Lectori Salutem,

Hartelijk welkom op de website van onze gemeente, de Christelijke Gereformeerde Kerk Barendrecht. Hierboven ziet u de Hebreeuwse weergave van de naam van ons kerkgebouw "Eben Haëzer". Deze naam betekent letterlijk "Steen der hulp". Nadat het volk Israël met de kennelijke hulp van God een grote overwinning op de Filistijnen heeft behaald, is het de profeet en richter Samuël die een gedenksteen opricht met de woorden "Tot hiertoe heeft de HEERE ons geholpen". En dat mogen wij ook als gemeente de profeet Samuël wel nazeggen. U kunt deze geschiedenis vinden in de Bijbel, namelijk in 1 Samuël 7. Onlangs immers mochten wij herdenken dat we al 110 jaar een gemeente zijn.

Bent u als lezer niet bekend met het kerkelijke leven maar ervaart u wel dat het leven van de wereld geen voldoening geeft en nog minder toekomst heeft, loopt u met vragen die betrekking hebben op de vraag op welke wijze u met God verzoend kunt worden, wel, dan is dit kerkgebouw ook voor u een gedenksteen. Iedere zondag luidt de kerkklok tweemaal, om ook u uit te nodigen eens te komen luisteren. Doe het, u wordt er nooit minder van!

Dat het bestaan van deze website mag zijn tot "des lezers heil" zoals bovenaan is aangegeven, is de hartelijke wens en bede van de kerkenraad.

Kerkenraad Christelijke Gereformeerde Kerk Barendrecht